måndag 31 oktober 2011

Idag då...

Ni vet såna här skämtglasögon med stora ögon i... ? Jag har inga såna. Jag behöver inga heller. Var bara det jag ville säga.



/iPhonemelie

söndag 30 oktober 2011

Söndagsklubben!

Ordningen är återställd! Och jag älskart!















Jag mår bra. Så bra man bara kan!

/iPhonemelie

En annorlunda teori...

En gång hade jag en kompis med en speciell teori. Hon menade att vissa pinsamma saker endast händer vissa människor. Teorin grundades när en av de snyggaste och mest populära tjejerna kom åkandes i Kolsva på rullskridskor (det var för övrigt verkligen rullskridskor och inte inlines!). Hon såg sådär graciös ut som bara den snyggaste och mest populära tjejen kan och vi stod och tittade med ansikten gröna av avund. Hon var dessutom tre år äldre och hade väl allt vi drömde om att vi skulle få. Min kompis menade då att om hon skulle ställa sig på rullskridskorna skulle hon ramla direkt, utan en sekunds fördröjning. Men hon den snygga, populära, hon skulle aldrig ramla. Hon var liksom för bra för det på något sätt.

Vi andra höll väl inte riktigt med men skrattade gott åt hennes roliga sätt att berätta sin teori. Någonstans måste den där teorin ha följt med mig i mitt medvetande för jag tänker på det där ibland. Funderar på var jag själv skulle hamna i den teorin men det är inte så svårt att placera ska jag säga. Ta detta som exempel så förstår ni...

Jag hade köpt ett par nya skor. Ett par underbart vackra blå skor med ganska hög klack. Jag älskade de där skorna och kände mig verkligen som Carrie i Sex and the City i dem. Premiären för dessa underbara skor kom och jag hade dem på mig till Klaras (som det hette på min tid) i Örebro. Kände mig snygg som bara den i de där skorna, ja nästan lika graciös och snygg som tjejen på rullskridskor, så när jag såg ett gäng killar jag kände igen från Köping struttade jag bort dit för att hälsa. Väl där kommenterade en av killarna mina skor med en komplimang. Jag blev så stolt att jag, precis i samma mening som jag berättar hur underbara och praktiska de är mina skor, tappade balansen och halkade till på ena klacken. Resultatet blev en vurpa i världsklass med bägge benen rätt upp i luften och en landning på rygg. Alla killarna i gänget skrattade hysteriskt och hela baren stannade upp för att se vad som hänt. Ingen hjälpte mig upp utan jag fick kravla mig upp som en stackars skalbagge som ramlat på rygg.

När jag stapplade därifrån kände jag mig av någon anledning inte lika snygg och graciös alls. Jag kände mig snarare som... ja som mig själv helt enkelt.

Så när man tänker efter kanske hon har rätt med sin teori. Vissa människor skulle aldrig ramla på den populäraste krogen i studentstaden mitt framför ett gäng med killar. Andra skulle inte klara av att inte ramla. Tyvärr tillhör jag kategorin som ramlar. Eller spiller. Eller säger konstiga saker. Eller skrattar på fel ställe. Eller hälsar på fel person. Där det finns möjlighet att göra bort sig... där hittar ni mig.

Vilken kategori tillhör du?

/e

Vi börjar morgonen...

... med en slängpuss.


/iPhonemelie

lördag 29 oktober 2011

Gårdagens bästa!

Spelkväll med pysselgruppen hos fina Linda!


Åh om ni visste hur roliga de är dessa tjejer! Alla syns inte på bild, eller egentligen syns ingen riktigt men roliga är de! Skrattade flera gånger så jag fick ont i magen nästan. Och Linda hade gjort så mycket gott och fint åt oss. Gick och la mig med ett stort leende och massa nytankad energi!

Tack Linda och tjejerna! Ses på måndag.

/e


/iPhonemelie

torsdag 27 oktober 2011

Dollar store!

Igår gjorde vi premiärbesöket på Dollar Store i Arboga. Inte det sista kan jag lova! Kommer åka dit inom kort igen och köpa mer julsaker, det är mitt bästa!

Penni tyckte väl sådär om affären men en sak gillade hon...






Strumphyllan! Där var hon som i trans! Hennes himmelrike kan jag tro.

Såhär glad var hennes mamma när hon kom hem med två fulla påsar...


Både igår och idag blev det alldeles för lite sömn för min lilla så idag slocknade hon direkt efter badet nästan. Men först hann hon med att posa lite i den fina handduken hon fick av sin snälla gudmor! Den är super!



Om en stund tänker jag äta glass, dricka Stock och lägga en varm vetekudde på halsen. Men först lite plugg!

/iPhonemelie

onsdag 26 oktober 2011

Så här ligger det till...

Hittills idag är dessa de metoder jag provat för att få bukt med min onda hals och väldigt jobbiga hosta.

1. Halstabletter - fungerar dåligt men hjälper en smula för stunden. Min röst ligger tveklöst på Vicks Blue framför Fisherman's Friend. De rensar helt enkelt ut så det känns som att tanterna i rent hus smugit ner i halsen på dig och festat loss (eller tagit rätt på andra som festat loss snarare).

2. Zyx - värktabletten för halsen. Fungerar hyfsat men man får inte ta dem så ofta så emellan varven kvarstår problemet.

3. Hostmedicin - Bisolvon. Jag vet inte jag... tar tre om dagen men blir sämre i hostandet för varje dag... you do the maths.

4. Glass! - Mycket tillfredställande en stund innan, under tiden och de första 32 sekunderna efter. Sen insåg jag att det var över och det enda jag lämnats med var mer slem i halsen som tack.

5. Te - Skönt för stunden men ingen effekt alls på hostandet eller halsontet.

6. Hoppa ner i grop av självömkan en stund - hjälper inget speciellt men kändes högst relevant just då.

7. Beklaga mig högt och tydligt - hjälper för stunden men har inte heller det någon riktig effekt varken på halsen eller hostan.

8. Whisky - (eller egentligen Stock) - smakade apa. Vet inte om jag tycker att det heller gjort någon riktig skillnad. Väntar ett tag till innan jag ger domen om det var värt det eller ej.

9. Alvedon - Funkar så att jag kan sova en stund. Faktiskt egentligen det enda som gjort någon skillnad för ontet (man får hitta på egna ord när man är sjuk, det är vi överrens om va?) i lungorna.

10. Positiva tankar - funkar inte ett smack.

11. Skriva ett blogginlägg om det - funkar inte ett smack för själva problemet. Men känns lite bättre inombords av någon anledning. Offentlig klagan kan ju vara den bästa!

Så... för att summera....

Bäst har glassen fungerat för den njöt av så till den grad att jag glömde bort att tycka synd om mig själv över hur synd det är om mig. Så det är alltså nu vetenskapligt bevisat, glass är det mest effektiva mot halsont och hosta.

Varsågod.

/e

tisdag 25 oktober 2011

Vi har haft...

... sjukstuga här hemma några dagar nu. Magsjukan har gått runt ett varv nu hos alla utom Penni Pop! Stenhård är hon! Samtidigt har jag brottats med feber och hosta men min lilla, stenhård! (peppar, peppar ta i trä!)

Imorgon är jag i alla fall på plats på jobbet igen så då är allt som vanligt igen.

För att få lite frisk luft idag tog jag med den lilla galningen ut på en lekparksturné. Vi gungade, åkte kana, lekte i sanden och gick omkring. Det behövdes nog för bägge två.






/iPhonemelie

måndag 24 oktober 2011

Min dotter är inte som andra...

Jag har ett tag försökt få Penni att bli intresserad av gosdjur eller av en snuttefilt för det känns som att det hör till liksom. Jag minns fortfarande kärleken till min gosekanin och det är något jag gärna vill att min dotter ska få ha.

Hur som helst har det gått sådär. Hon är måttligt intresserad i bästa fall och den mjuka kaninen ligger orörd i ett hörn av sängen. Däremot har jag nu hittat henne gosandes med något annat när jag tittar till henne på kvällen. Så hon har helt enkelt valt sin egen snuttegrej. Ser ni vad det blev?


Hennes strumpa!

Inte riktigt vad jag hade tänkt men okej då.

/iPhonemelie

söndag 23 oktober 2011

torsdag 20 oktober 2011

Det viktigaste...

Minns ni när ni var små och skulle på utflykt med skolan? Det gör jag. Jag minns nervositeten, pirret och förväntan innan och när man väl kom iväg känslan av total frihet och glädje över att något annat höll på att hända. Något inte inrutat och vanligt. Något spännande.

Väl iväg var lyckan total när det var dags för den medtagna lunchen, matsäcken! Åh vilken glädje att få öppna sin burk och se det som ända sedan kvällen innan bränt i näsborrarna och retat smaklökarna. Där låg de och såg upp mot en och fick en att känna sig speciellt utvald. Där låg de och väntade, bara på mig. Där låg de, de kalla pannkakorna! Åh som jag älskade de kalla pannkakorna.

Av alla utflykter vi gjort under min skoltid minns jag inte speciellt många. Men jag minns pannkakorna. Jag kan berätta säkert tio olika platser jag öppnat min burk och njutit av dessa underbara matsäckskompisar. Ber du mig att berätta vad vi gjorde för utflykt på dessa platser eller när det var går jag bet helt. Men jag kan känna smaken av pannkakorna. 

Ikväll sitter jag med den där pirriga, förväntansfulla känslan igen. Det är dags för utflykt imorgon nämligen. 06.30 kommer Annika och bilen styrs mot Gävle.
Vad vi ska göra? Oväsentligt.
Vad ska vi äta efter vägen? Pannkakor! Älskade pannkakor!

Det gäller att fokusera på det viktigaste här i världen. Som pannkakorna till exempel.

/e

Penni, var det gott?













Nam nam!

/iPhonemelie

måndag 17 oktober 2011

Störtdyk med munnen först...

Penni har fått en fläskläpp! Usch hon blödde till och med i munnen och var jätteledsen. Inge kul alls! Försökte ta kort för att visa men varje gång kameran åker fram händer detta...













Så hon är i alla fall glad nu. Fast överläppen är lite svullen. Och mammas hjärta en smula mer trasigt.

/e

söndag 16 oktober 2011

Gött moooos!

Det började med ett...


Ett blev till flera...


Flera blev till bitar och skrutten blev till skräp...


Bitar blev till storkok...


Storkok blev till mos...



Gött moos!

/iPhonemelie

lördag 15 oktober 2011

Finaste farmor!

Idag fick vi besök av Pennis fina farmor. Hon är allt en himla snäll och rolig farmor och kanske en ännu snällare och roligare svärmor! Tack snälla, fina farmor för besöket! Det gjorde vår dag!








Så häng på hemmaplan har det varit och jag tror det så får förbli idag. Penni behöver vara hemma i lugn och ro och jag behöver plugga ikväll. På fredag är det dags att visa vad jag går för då det bär iväg till Gävle för engelskan halva helgen. Men för resten av eftermiddagen kopplar jag bort det.

Har Penni visat hur man ser ut när man är söt förresten? Såhär...


/iPhonemelie

torsdag 13 oktober 2011

När jag kom hem...

... hittade jag inte Penni någonstans. Letade i alla rum tills jag hörde henne i gästrummet. Det här möttes jag av när jag kom in dit...








Underbart!

/iPhonemelie

Lägesrapport:

Dag: torsdag

Vaknade: av mig själv 2 min innan klockan skulle ringa

Dusch: med hårtvätt

Kläder: låga jeans och stor tröja. Börjar ångra mig med jeansen dock...

Frukost: kaffe och smörgås

Humör: helt okej

Sammanfattningsvis får morgonen 3 av 5 toasters!

/iPhonemelie

onsdag 12 oktober 2011

Momme Momme!




Pennis gammelmormor var på besök idag. Penni gick till henne och ville upp i knät, sen satt hon så lugnt och fint där länge. Det hör inte till vanligheterna att hon sitter nöjd och lugn i knät. Men hos gammelmormor var det roligt!

Tredje dagen på förskolan idag och Penni sov i vagnen där i 1h och 45 minuter! Helt otroligt! Jens fick åka hem och hämta henne när hon hade vaknat igen! Hon var glad och nöjd när han kom. Med andra ord går inskolningen suveränt bra!!

Nu är det kvällsmat och försöka underhålla en trött men glad liten tjej här. imorgon ska de prova att lämna efter bara en kort stund! Spännande!



/e

tisdag 11 oktober 2011

5 anledningar...

... varför jag inte kan förmå mig själv att plugga just nu...

1. Jag måste borsta tänderna.

2. Jag måste köpa en häst.

3. Jag har brötchen i ugnen.

4. Jag är en cowboy.

5. Jag ska ha party, partaj brudar och hångel.

Vilken serie tänker jag på när jag nu egentligen borde plugga... ?

/e

måndag 10 oktober 2011

Förskoletjej!

 

Så här stor har min förskoletjej blivit idag! Det här är i bilen på väg dit och vi var minst sagt förväntansfulla! I alla fall jag. Har ju länge sett fram emot den här dagen då Penni ska bli en av Fjärilarna på Molnet.

Hur gick det då? Jo idag gick det super. Det var bara ett inskolningssamtal så vi fick all information, se oss omkring och leka lite med underbara Lotta. Penni var nyfiken och tyckte nog att det var kul att titta på alla saker som fanns där. Jag känner mig så glad och nöjd med valet av förskola till mitt allra mest dyrbara. Inte för en sekund känns det jobbigt eller svårt att tänka att hon ska vara där. Hon ska ju få vara med människor jag vet är underbara på alla sätt, bättre pedagoger kan man inte hitta om man så finkammar hela Sverige med luskam! Jag känner mig bara så glad att Penni ska få dessa människor som sina fröknar.

Imorgon ska Jens och Penni dit igen och leka lite tillsammans med de andra barnen och på onsdag först ska han testa att gå ifrån en stund. Det känns lite konstigt att inte vara en del i inskolningen av mitt barn, så hade jag nog aldrig riktigt trott det innan. Samtidigt känns det ganska skönt att inte vara den som tar hand om inskolningen eftersom jag tror att Jens är bättre lämpad för det. Han klarar det bättre när hon skriker än jag. Men vi får väl se, hon kanske inte ens skriker alls... kanske.... eller nåt.

Hur som helst är det jätteroligt att hon ska börja nu. Jag längtade till och med tillbaka lite idag måste jag säga. Jag längtar efter dessa fina människor så nu känns det kul att få se dem mer! De är så fina mot barnen. Jag kan så varmt rekommendera förskolan Trollsländan avdelning Regnbågen/Molnet!

Nu ska jag lägga mig. Inget blev pluggat idag för jag var tvungen att jobba istället. Alltid är det något.

/e

söndag 9 oktober 2011

Gårdagen i några bilder...

Vi åkte till svärmor i kungsör och fick träffa kusin Alvin den underbare! Han är så fin och snäll mot sin lilla kusse. Här hjälper han henne att gå litegrann...





Sötaste Alvin och Penni posar fint framför kameran.


Penni lekte i löven!





Älskade Jossan kom på besök över dagen och natten.


Familjemiddag med mor, far, bror, svägerska och syster Josefin. Väldigt trevligt må jag säga.


Bror, fina Evelina och Poppy.

Kvällen avslutades med prat om gamla tider i några timmar. Sån härlig kväll som gav massa energi när det som mest behövs.

/e