onsdag 29 februari 2012

Kanske det gulligaste ljudet...

Jag har precis hört det absolut gulligaste någonsin! Penni sover sedan länge och nyss hörde jag henne där inne glad som en lärka säga "dääääää" (där). När jag några sekunder senare gick in sov hon som en stock. Hon pratade alltså i sömnen!

Det är flera faktorer i detta som är så gulliga att jag blir sådär blödigt tårig... för det första pratar hon i sömnen, bara det är underbart rart tycker jag. För det andra drömmer hon något som gör henne glad, vilket är om möjligt ännu gulligare. Åh så jag önskar jag kunde få veta vad!

/iPhonemelie

Vår dag i bilder...



















/iPhonemelie

Morgonmys!

Med min tjej...


Jag njuter. Hon med. I ett par minuter i all fall. Minuter som gör min dag.

/iPhonemelie

tisdag 28 februari 2012

Long time no... hear?

I söndags var det alldeles strålande väder så vi beslöt oss för att spendera dagen ute i en lekpark. Vi kokade kaffe och ringde familjen Orr/hassona och bestämde träff utanför dem. Penni sattes i vagnen och var otroligt förväntansfull. Hela vägen dit skrattade hon och sjöng, eller pratade glatt med sin mor och far. Väl där lekte hon med allt och det gick nästan inte att få med henne därifrån, så roligt hade hon! Sen gick vi hem, men innan dess hann hon ge sin mor ett stort leende och en stor puss. Det var en av de bästa dagar på länge. I min fantasi.

I själva verket började hon skrika vid påklädning, skrek oavbrutet som en vanvettig hela vägen i vagnen och lekte inte med någonting alls i parken för hon bara grät hela tiden. Inget fungerade för damen. Så vi gick helt enkelt in fast solen var så inbjudande. Väl inne var penni nöjd och glad... tills vi gjorde försök två och gick ut igen. Då åkte vi helt enkelt hem och gav upp solen och den friska luften.

Men vi fick ju lite tid tillsammans med dessa ljuvliga tjejer i alla fall...


Är det en sak jag lärt mig sen jag fick barn är det att saker och ting aldrig blir som man planerat längre. På gott och ont.

/iPhonemelie

torsdag 23 februari 2012

Ett ödmjukt break up!

Jag har en vän som så ofta förgyller mina dagar med historier om sitt kärleksliv och allt hon är med om. Jag skrattar ofta då hon berättar, så även denna gång. Skillnaden nu är att jag skrattar än så fort jag tänker på det och alla som känner denna vän kommer också att skratta lite extra för man vet hur hon är och hur hon lät under den lilla episod jag nu kommer att delge er. Jag tänker utav ödmjukhet inför henne inte nämna hennes Montenegrinska prinsessnamn den här gången heller. Prinsessa är hon för att hon är vacker, snäll och ödmjuk. Och för att jag beslutade mig för att berätta historien för er som en liten saga och då passar helt enkelt prinsesstiteln in. Så, kliv in mina vänner, in till sagornas värld och ta del av den lockiga prinsessans kärleksäventyr!

Det föll sig så att prinsessan träffat en möjlig prins. Han var allt hon letade efter hos en prins och han varken gick omkring naken i hennes kök och drack vitt vin klockan 10 på morgonen, eller verkade snål och uträknande med pengar (något hon tidigare provat hos prinsar men inte riktigt fallit för av någon anledning). Hon gick på en första dejt där allt fungerade perfekt. Syrsor spelade på harpor, rådjur serverade maten och kaniner skuttade romantiskt omkring de unga tu. När han tog hennes hand såg hon en liten naken kille flyga omkring i luften med en pilbåge och vips så träffade han henne i hjärtat. Hon var övertygad, hon hade träffat sin prins! Även prinsen var lycklig och varm i hela kroppen då de skiljdes från sin dejt. Han var så glad att han brast ut i ett sång och steppade hela vägen hem (i alla fall i min version).

Efter ett par dejter åkte prinsessan på semester och saknade självfallet sin prins. Men så kom han, den där andra prinsen som i sagan följs av ståtlig och lite läskig musik av pompigt slag ni vet. Han som är vacker och ståtlig och charmant så det förslår, då han väljer att vara det. Han hypnotiserade prinsessan med kärlekspulver som gjorde att hon glömde sin prins för en stund. Dock är en prinsessa alltid en prinsessa och även denna höll sig i skinnet och bestämde sig för att ge prinsen en ny chans då hon kom hem, även om han nu plötsligt inte kändes riktigt lika charmant och ståtlig som innan. Efter ett tappert försök från prinsessan insåg hon att han inte var hennes prins, utan förmodligen bättre åt någon annan prinsessa. Denna vår prinsessa är someone who is looking for love. Real love. Ridiculous, inconvenient, consuming, can't-live-without-each-other love. Och det hittade hon inte tillsammans med prinsen.

Hon visste vad hon skulle bli tvungen att göra och bestämde sig för att det inte var någon idé att dra ut på det i onödan utan tog telefonen och ringde upp honom. Utan att pausa började prinsessan berätta att han verkligen var jättetrevlig och så men att hon inte kände något pirr alls för honom och att hon nog aldrig skulle göra det heller. Hon förklarade tydligt och ganska länge kring avsaknaden av känslor och då framförallt pirr och i allt det lät hon inte honom prata alls. Det är ju egentligen onödigt, tyckte prinsessan, det viktigaste är bara att han förstår och att jag är ärlig. När prinsessan var klar med den utläggningen inbjöd hon prinsen till samtalet men innan han egentligen hann uttrycka hur tråkigt han tyckte det var att hon kände så talade hon om att hon nu efter den här brytningen kommer att behöva tid ifrån varandra för det vill hon alltid ha efter en brytning så på 6 månader ville hon inte att han skulle kontakta henne utan hon ville smälta uppbrottet först. Han lät informationen sjunka in och innan han egentligen hann reagera på det fyllde prinsessan i att om 6 månader skulle han kunna få höra av sig och bjuda henne på en kopp kaffe, det skulle hon vara okej med. Sedan tyckte prinsessan att det var dags att avsluta samtalet men innan hon hann lägga på sade prinsen att han önskade henne all lycka i framtiden och att han hoppas hon hittar vad hon söker (eller något liknande i alla fall om det inte var ordagrant så).

Prinsessan lade på luren nöjd över att uppbrottet gått så bra. Ett fint och ödmjukt farväl... Eller? "Låt oss summera prinsessan", sade hennes vänner ekorren och katten då kon berättade för dem. "Du gjorde slut med prinsen som var kär i dig genom att tala om att du inte kände något som helst pirr, något du starkt betonade upprepade gånger under samtalet. Du talade sedan om att du behövde tid att smälta uppbrottet och att han inte fick höra av sig på 6 månader. Du avslutade med att säga att han efter de 6 månaderna av tystnad kan få höra av sig och bjuda ut dig på en kaffe (utan att han på något sätt sagt att det skulle vara hans önskan)." Prinsessan började fundera. Det kanske inte var så ödmjukt det här ändå. Kanske skulle hon ändra på en detalj eller två i historien om hon fick göra det igen. Självklart skulle hon erbjuda sig att betala sitt eget kaffe!  Prinsen var ju ändå Bosnier, det skulle han aldrig tillåta men det kan ju uppfattas lite sådär att inte ens erbjuda sig!

Snipp snapp snut, så var denna saga om prinsessan slut. men rätt var det är dyker hon upp igen. hon som vi älskar så. Hon som förgyller våra tråkigt stunder med att bjuda på sig själv och sina äventyr. Nu bjuder jag er på en del av dem.  Bara för att hon är så rolig min prinsessa.

Från oss alla (jag och mina loppor) till er alla, ha en riktigt god natt sömn nu.

/e

onsdag 22 februari 2012

Mina vänner...

Igår åt jag ingen semla. Mest för att jag var hemma med en sjuk Lillfis och inte varken tog emot besök eller kunde ta mig ut och köpa en. Man kan väl säga att jag på kvällen var minst sagt semmelsugen!

Idag när jag kom hem från ett "försök att muntra upp en väldigt ledsen dotter med ett besök till mormor" hittade jag denna vid min dörr...



Så här stod det på påsen...


Vad var det då i den undrar man genast? Jo...


Hur mycket uppskattar jag dessa två vänner? Mycket!! Hur mycket uppskattade jag semlan? MYCKET!!

Vill ni för övrigt veta hur man äter en semla?


Såhär. Så kan man gröpa ur all mandelmassa och äta upp det direkt. Resten av semlan beror sedan på plats i magen. Men mandelmassan får alltid plats!

Återigen, tusen tack för semlan mina fina vänner Linda och Sofi!

/iPhonemelie

Idag går mitt tack till...

... hon eller han som uppfann dessa:


Det är nämligen det enda jag får i min febriga ledsna sjukling här idag. Allt annat skriker hon rätt ut över och kastar i golvet. Till och med banan. Men denna...


... den fick till och med ett namnam!

Så tack du! Mycket bra drag!

/iPhonemelie

tisdag 21 februari 2012

Min nya...

... favoritfärg på tulpaner är denna:


Den är fantastiskt vacker tycker jag och lyser upp hela köket!

/iPhonemelie

Sjukling... igen!

Nu är Lillfis dunderförkyld och hostar som bara den! Ingen feber men snor precis överallt och hela tiden. Små näsborrar har hon efter sin mor men det hjälper henne inte, lika mycket snor kommer där igenom ändå.

Min fundering är då denna... kan det verkligen vara så fel att få göra precis detta emellan varven när det är en av få saker som faktiskt gör att hon är lugn, glad och inte gråter... Det där med ingen tv innan 3 förstår jag inte, förklara gärna om det finns en vettig anledning för just idag kan jag säga att teletubbies är bägges vår räddning!


Penni och mamma-mys i soffan framför Jaja!!


Jag passar på att gosa in mig i detta hår och sniffa i mig min dos nu medan hon tillåter.

/iPhonemelie

måndag 20 februari 2012

Lycka!




Lillfis sover än. Jag har jobbat klart för idag och nu ligger jag och njuter av denna underbara serie. Ser någon vad det är?

Jag vill vara en av dem!

/iPhonemelie

lördag 18 februari 2012

Plockepinn!

Här kommer ett tips på en kul lek jag roar mig med nu. Chipshandsplockepinn! Det går ut på att du tar en näve chips ur påsen med ena handen utan att på något sätt hjälpa till med den andra...


Sen gäller det att ett efter ett plocka ut chipsen utan att få alla att ramla ihop och ur handen på dig. Så här...


Ramlar ett chips ur formationen de hamnade i från början utan att plockat det förlorar du. Då måste du börja om. Om du lyckas plocka ur alla ett efter ett och äta upp utan att hela handen rasar samman vinner du äran.

Mycket underhållande måste jag säga. Och bra för samvetet för det är ju inte bara så att jag numera sitter och vräker i mig chips, jag tävlar mot mig själv och försöker slå mina tidigare rekord. Så klart.

Så varsågoda, nu har ni något att roa er med ikväll också. Sätt på lite Mirakel i bakgrunden också så kommer ni i rätt stämning!

/iPhonemelie

Konstig hang up...

Jag har just nu blivit besatt av en mycket underlig aktivitet. Jag tr kort på mig själv när jag är som tröttast, fulast och i de mest osmickrande poser och sen tvingar jag mig att titta hur jag ser ut. Sen garvar jag lite åt hur illa ställt det verkligen är!

Missförstå mig rätt, det här är inte ett "det är så synd om mig för jag är ful" inlägg, när jag väl sminkar till mig och piggnar på mig så är leken inte alls lika kul. Men av någon anledning finner jag ett nöje i att se mig själv på bild i mitt allra fulaste. Är jag knäpp? Borde jag söka hjälp eller känner någon igen det här?

Tyvärr kan jag inte bjuda er på den fulaste bilden idag, det bara går inte helt enkelt. Jag kan bra säga att den är ful. Och underhållande.


/iPhonemelie

fredag 17 februari 2012

Idag blev jag serverad detta...




Gulaschsoppa som Sambo jobbat med i 3 timmar! Det var så in i helsike gott att jag dog en stund och kom tillbaka igen. Den var så god att klockorna stannade och luften stod still. Den var så god att håret reste sig på kroppen och gjorde en egen dans. Den var så god att... ja det är lika bra att sammanfatta det hela med ett rungande

HERRE SIGNE DU OCH RÅDE!!!!

torsdag 16 februari 2012

Krockar i personligheten...

Jag vet inte hur ni upplever det men jag har ett jobb-jag och ett privat-jag. På jobbet är jag ansvarsfull och ordentlig (eller jag kämpar i alla fall hårt för att folk ska tro det) och privat är jag... lite mer barnslig och lite annorlunda i humorn kanske. Sen har jag dessutom mitt mamma-jag som även det är en annorlunda version av Emelie.

Ibland krockar dessa olika jag och blandas ihop. I veckan gick jag i trappen bredvid Annika, en av mina absolut bästa vänner som jag är mitt privata jag med allra mest (och bäst). Jag hade fått mackor men inte hon inför konferensen och min spontana reaktion var att skratta ett elakt skurkskratt och säga: haha in your face sucker!!!

Moget? Nej inte direkt men mycket roligt! Tills jag upptäckte att jag stod i ett hav av elever i år 9 som alla tittade chockat och förvånat på mig. Jag transporterades med ljusets hastighet tillbaka till mitt jobb-jag och kände mig mest dum. Skrattade lite förläget och mumlade något samtidigt som jag fortsatte att gå. Krock.

En annan dag gick jag och pratade med en annan lärare om något jätteviktigt på väg till min bil. Vi dividerade hur vi skulle lösa krisen som uppstått och bekymringsrynkan i pannan var uppenbar på oss bägge. Rätt var det är i brist på annat att göra med händerna stoppade jag ena handen i fickan och fick tag i en napp. Pennis napp. Wooooosch så blev jag mamma-jag och allt annat verkade bara dumt och oviktigt. Bekymringsrynkan försvann och jag blev varm och fylld av kärlek. I detta förväntades jag svara på hennes frågor om lösningsförslag på det jobbrelaterade problemet. Krock.

Privat-jag går på bio och några småkillar pratar under filmen. Jag tar till jobb-jag och lärarrösten och ber dem vara tysta. De lyssnar och plötsligt var jag på bio som lärare och inte privat. Funderade på om det var ok att äta popcorn, hålla handen, sätta upp fötterna. Krock.

De krockar ibland mina olika jag. Hur är ni? Har ni samma jag alltid i alla lägen eller krockar det för er också ibland?


/iPhonemelie

Min morgon.

Ok jag tänker klaga lite nu så vill du inte läsa massa negativt trök så hoppa över det här inlägget!

Jag är trött. Vill bara sova. Har ont i kroppen och framförallt magen, där jag haft knip sen igår (fattar inte att jag levde med daglig magknip i så många år! Nu tycker jag synd om mig själv när det kommer en gång i kvartalet om ens det). Jag hatar att tvätta håret på morgonen för nu sitter jag här med blött hår och fryser ända in i själen. Jag gillar inte frukost. Jag jobbar sent idag. Jobbade inte klart det jag skulle igår för jag låg som en sill i soffan utan att orka resa mig. Detta framkallar stress denna morgon. Istället för att ta tag i mig själv och snabba mig sitter jag här och skriver. Ska åka om 10 minuter och håret är blött och pyjamasen på än. Stress!

Det positiva denna morgon är...

Det börjar bli ljust redan nu! Min dotter vaknade på glatt humör och strax kommer hon komma springandes ut till köket för att leta efter mig, le och säga heeeej och ge mig en stor kram. Då kommer allt det negativa som fyller mig denna morgon försvinna och tur är väl det. Ingen gillar väl en surpuppa!


/iPhonemelie

måndag 13 februari 2012

Några tankar om...

... Sveriges just nu sämsta reklamfilm är den för Nezeril. Ni vet den då det sitter en tjej och en kille i en busskur, tjejen nyser på killen och ber om ursäkt. Vet ni? Mycket med denna reklam förbryllar och förvirrar mig.

Hon är superförkyld och helt utan hyfs uppenbarligen eftersom hon inte vänder sig åt andra hållet och nyser. Dock hittar hon hyfset igen och ursäktar sig med att hon är så förkyld. Här blir det konstigt tycker jag. Varför känner han ett sådant stort behov av att tala om att han också är det? Är det för att han vill tipsa om det här bästa näsmedlet för att hon ska må bättre? Nej det tror jag inte. Så låter han inte. Det är inget tips från honom till henne utan han vill bara tala om att han också är förkyld. Han säger dessutom att hon skulle hört honom imorse. Varför? Skulle hon bli mindre förkyld om hon hörde att han var värre? Det är den konstigaste kommentaren av alla! Vad menas med den? Är det för att stjäla showen han säger så? Eller skulle allt vara som ett tips men misslyckades helt då all empati i hans röst följde med Nezerilet långt upp i huvudet och försvann? Jag vet inte...

Nästa konstiga grej, om man ny ska göra reklam för sin produkt, var i ligger vinningen att man ska låtsas glömma vad produkten heter?! Jag har provat världens bästa produkt men uppenbarligen var den inte bra nog för att lägga namnet på minnet! Vad tjänar man på det? Mycket konstigt om du frågar mig.

Sen är hon röd om näsan som självaste Rudolf medan han inte är det alls. Är detta för att Nezerilet tar bort röda näsor? Är inte det röda av att man snutit sig mycket? Gör man inte det av Nezeril? Försvinner snoret spårlöst av ett sprut? Jag vet inte hur ni fungerar men jag slipper vara täppt men får snyta mig desto mer av Nezeril, vilket då medför röd näsa.

Det är en mycket märklig reklam tycker jag. Märklig indeed.

/iPhonemelie

söndag 12 februari 2012

Revenge!

Idag var det mycket härligt vinterväder ute för den som nu missat det. Vi bestämde oss för att fira det med detta...


... och denna gång skreks det minsann inte alls! Den här gången vann pulkan och Penni skrek endast när vi bestämde oss för att hon åkt klart.

Underbart roligt var det att se henne och jag tror friska luften gjorde oss alla gott. Nu blir det pulka för hela slanten så länge det finns snö!



/iPhonemelie

Åka bil!

Penni älskar sin bil! Dock kör hon den på ett lite annorlunda sätt än det är tänkt skulle jag tro...











/iPhonemelie

lördag 11 februari 2012

Idag är det premiär!!




Lillebror uppträder på RAW comedy club! Ser ni honom längst ner till vänster? Är så stolt över honom att jag kan smälla av när som helst!

Det här är stort hörrni! Stort! Bra jobbat lillebror!

/iPhonemelie

fredag 10 februari 2012

Jag är så...

... sjukt trött! Jag orkar inte blogga, jag orkar inte ens tugga mera chips. Då är det illa. Efter jobbet finns ingen energi kvar till något mer än Poppy och sen soffan.

Nu försöker jag bli pigg nog att orka äta lite glass. Har köpt rockey road! Jorå så atte...

Min lilla var en smula trött idag innan läggdags. Hon ser ut som en gullig liten påskkärring!


/iPhonemelie

onsdag 8 februari 2012

Planeringsdag...

... idag på jobbet. I tanken är det fantastiskt skönt med planeringsdagar för att få tid att komma ikapp med sånt man har svårt att hinna med. Dock slutar dessa dagar på precis samma sätt alltid, nämligen med besvikelse och stress över hur lite man hann!

Idag bestämde jag mig för att skippa den känslan helt enkelt och spenderade sista timman med att testa lite bilduppgifter jag tänker göra med eleverna. Det var mycket bra för det hjälpte humöret lite. Humöret har väl idag varit... lite mindre glatt kanske kan man säga. Har känt mig arg och sur och tvär mest hela dagen och det har inte riktigt släppt än. Dock blev det avsevärt bättre av glassen Sambo precis serverade mig.

Vissa dagar är bara trök och idag får nog räknas till en sådan. Men nu ligger jag i soffan under en go filt och tänker varken tänka, prata eller göra något mer ikväll. Så vaknar jag på bättre humör imorgon hoppas vi.

Over and Out!


/iPhonemelie

måndag 6 februari 2012

Min helg i bilder!

Har haft en väldigt mysig helg me besök av massor av människor jag tycker mycket om. Pennis farmor, Niklas, Sofia, Tilde och Nelli, Robert och Filippa samt pennis mormor och morfar. Helgen har fyllts med lek, prat, bak, mat, glädje och vila.

Tänkte köra ett bildregn med alla bilder jag tagit hela helgen så håll i er nu...


Det gäller ju att dokumentera de fina stunderna. Det går så fort allt ändå.

/iPhonemelie

söndag 5 februari 2012

Min räddare idag...




En kopp Gamla Söder te från Garant. Billigt och gudomligt gott. Dessutom gör det under för kroppstemperaturen en dag som denna...


/iPhonemelie

Jaja!




Morgonstund och Penni letar på två teletubbies direkt att mysa med. Alla teletubbies heter Lala (jaja) och hon älskar dem. Här ligger hon och pussar först den ena och sen den andra.

God morgon!

/iPhonemelie

fredag 3 februari 2012

5 saker jag...

... inte tycker är så jätteroligt just nu (utan inbördes ordning)

1. Folk som fiser på allmän plats så att det luktar väldigt illa överallt och jag blir fast i ett moln av någon annans gaser. Har hänt tre gånger idag!

2. Att njutningen när någon killar en på armen förtas lite av rädslan för att de snart ska sluta killa.

3. Att jag inte köpte en pigall när jag var och handlade fastän det är fredag och allt.

4. Att det verkligen inte går att öppna de nya mjölkpaketen med skruvkork. På riktigt alltså. Det går tamehåle inte! Gör mig orolig allt som oftast det där.

5. Lukten av öl. Har aldrig aldrig gillat den. Gillar inte smaken heller men lukten är värre.

Jag gillar dock min fredag i soffan. Det gör jag allt.


/iPhonemelie

torsdag 2 februari 2012

Det mysigaste på väldigt länge...

Här i lilla huset härjar en magsjuka än. Inge vidare kul alls men jag har hopp om bättring idag. Precis som alla dagar innan i och för sig, men idag är dagen då det händer. Jag känner det på mig!

Nyss kom Penni upp i mitt knä och satte sig som vi gör när vi kör prästens lilla kråka. Efter ett par gånger tröttnade hon och la sig med huvudet inborrat i min famn. Jag andades så försiktigt jag kunde för att hon inte skulle resa sig igen. Jag kliade henne på ryggen och hon bara låg så och gjorde goslätet. Ja gott folk, jag svimmade nästan så mysigt var det.

Efter en stund reste hon upp sig igen och tittade på mig och log med hela ansiktet. Den här stunden är från och med nu definitionen av lycka!

Nyss var vi i köket och förberedde frukost. Penni försvann och jag letade. Här hittade jag henne, vet inte hur hälsosamt det är att sitta sådär nära men det såg lite roligt ut.


Nu ska jag ta med den här tv-donnan och äta lite frukost.

Have a nice one!

/iPhonemelie