fredag 31 maj 2013

Hon modebloggar! Igen!

Jag måste tipsa om de absolut bästa byxorna jag någonsin köpt! Det är egentligen killbyxor men det tycker jag inte spelar någon roll för de sitter både snyggt och skönt i magen. De är bekväma och man kan röra sig ordentligt i dem och det känns kanske som det viktigaste just nu.

Ni hittar dem på hm för 99kr! Som hittat!



Ja kunde jag köpa likadana till mig själv må ni tro jag gjordet på direkten!

/iPhonemelie

Solstrålen!

Det var något jag kände mig lite bedrövad över imorse...



... men nu minns jag inte vad det var.

/iPhonemelie

Det här med att jinxa saker...

Jag visste väl att jag inte skulle nämna den bra natten. Inte fan vände det nu inte. Eller ja, det vände ju tillbaka till helvetesnätter igen direkt. Jag förde sömnlogg inatt för att se hur många gånger Lotta vaknat och vid vilka klockslag. Jag ska inte tråka ut någon med det, men jag kan säga att på de 11 1/2 timmar hon legat för att sova har hon vaknat 14 gånger. 14! Jag har nu sovit en halvtimma sen klockan fyra då jag behövt vagga henne konstant för att hon skulle hålla sig sovande överhuvudtaget.

"Vissa barn sover inte bara, du får se till att sova ikapp så du orkar!" Tack Bvc för rådet. Idag har jag inget dagis och två man inte kan lämna ensamma i en sekund ens. För att kunna lägga Lotta alls mutar jag penni med russin så hon inte ska stå utanför dörren och gråta för att hon inte vill vara själv. Men tack för rådet. Jag kan ju lägga mig och sova ikapp inatt. Nej, just ja, för då börjar ju allting bara om igen. Det här tar ju aldrig slut. Så var det ja.

Ja, jag är bitter för det är fan inge roligt längre! Ett halvår av riktig sömnbrist och vem som helst blir bitter. Jag lovar.

Suck. Kaffe då.


/iPhonemelie

torsdag 30 maj 2013

En dag i slutet av maj 2013.











/iPhonemelie

Må bra-burken!




Nej det kanske inte var så att det var just det här jag skulle göra... Eventuellt påbörjade jag något annat som jag lämnade halvfärdigt i badrummet för att sedan sätta mig här och vältra mig i min egen förträfflighet. I alla fall om man ska tro på alla de otroligt fina ord som sagts om mig av mina fina vänner.

Men det är som med chips, man kan aldrig ta bara en... Och precis som med chips fyller de en med ett välbefinnande inte utav denna värld. Bara helt utan det dåliga samvetet.

Jag älskar dessa lappar. Jag älskar att läsa dem. Jag älskar de som skrev dem!

/iPhonemelie

onsdag 29 maj 2013

De fem enligt mig...

... konstigaste sakerna som ofta hör sommaren till...

1. En jättestor badboll. What is up with that?! Vad gör man med den egentligen och vem tycker att det är kul? Står man i vattnet och kastar den till varandra eller vad? En mindre boll, ok, men en badboll size stor kan jag inte förstå tjusningen med. Känns bara otympligt.

2. Öl. Ja, jag vet att folk gillar en kall en under varma dagar men att dricka urin (ish) ställer jag mig mycket frågande till, kallt eller icke.

3. Husvagnssemester! Att pressa in en hel familj på så liten yta som möjligt och sedan packa den full med alla saker man kan tänkas behöva under semestern är inget som lockar mig. Det här med att min säng egentligen är ett matbord som egentligen är en utvikbar toalett som också fungerar som vardagsrumssoffa med inbyggt kylskåp, är inget för mig!

4. Solhatt för vuxen. Alltså jag gillar hattar, missförstå mig rätt. Tycker det är både snyggt och praktiskt om skärmen runt är stor nog att skugga ansiktet. Men... det är väldigt opraktiskt att ligga och sola i en solhatt då skärmen bak viker sig och blir knögglig precis där man ska ligga och det blir då väldigt oskönt. Nu slår det mig dock att jag väldigt sällan längre ligger ner och solar så jag tror nog att det positiva överväger det negativa med just solhatten. Fasiken. Stryk den här punkten då istället. Glöm att ni läst den. Solhattar är både snyggt och smart!

Nya 4:an. Speedos och cykelbyxor på killar! För att... ni vet... Bara nej helt enkelt. Bara för att det görs dessa plagg betyder det inte att man bör använda dem. Alls.

5. Festivaler. Jag har provat, inte för mig. Jag gillar kroppshygien lite för mycket. Både min egen och andras. Sen gillar jag riktiga toaletter. Och hus med väggar och sängar att sova i. Och ja, jag tillhör dem som tycker att det är lika trevligt att lyssna på musiken på Spotify. Jag står för det.

/iPhonemelie

God natt!

Inatt har det för första gången på mycket länge för mig varit just precis det, en god natt! Sen nyår har Lotta sovit jättedåligt som ni kanske eventuellt läst någon enstaka gång (eller två) (ja ok, kanske tre) (fine!! 156 gånger då!!). Vaknat en gång i timman nästan varje natt och jag har väl kanske inte alltid uppskattat det värst mycket nej. Men nog om det.

I natt sov hon mellan 19-04! Utan att vakna alls! Fantastiskt! Eftersom jag somnade 21.30 gav det mig fler sammanhängande timmar med sömn än jag kan räkna (sviter efter den långvariga sömnbristen!). Så jag är glad! Och pigg!

Vilken härlig känsla det är hörrni! Hoppas det är nu det vänder!

/iPhonemelie

måndag 27 maj 2013

Att leka tillsammans...




Vi byggde med lego jag och min stora. Lotta sov så det var bara vi och jag kunde ge henne full fokus hela tiden! Jag gjorde precis det hon ville, byggde precis det hon ville och la ner min själ i att göra det ordentligt.

Vi hamnade sen i en lätt dispyt huruvida den där sista toppbiten skulle få vara där eller inte på den stora ashäftiga trappan mamman byggt. Jag tyckte att jag skulle få bestämma eftersom jag byggt trappan men Penni höll inte riktigt med... Hon tyckte faktiskt precis tvärt om om jag ska vara helt ärlig. Så biten åkte bort... och sattes dit. Åkte bort igen... och sattes dit igen. Åkte bort... ja ni fattar. (Det kanske inte är helt pedagogiskt eller ens vuxet det här med att kämpa om legobitar med sitt barn men till mitt försvar vill jag säga att det faktiskt var hon som började!)

Dispyten slutade med att min snart 3-åriga dotter tog nya bitar och sa: "ja sa bygga en ny, mycke bättje tappa mamma!" Sen satte hon sig med ryggen mot mig och byggde en egen och jag fick göra färdigt min ifred.

Nu sitter jag här och tittar på min perfekta trappa och känner att... det kanske eventuellt möjligtvis var så att det var roligare när vi lekte tillsammans med legot...

/iPhonemelie

söndag 26 maj 2013

I år smällde det!

Hon gjorde det!! Förra året grät hon hysteriskt och vågade inte prova alls så vi tog det försiktigt i år. Och tamejtusan har hon tuffat till sig min stora!





Stolt mamma och pappa stod bredvid och såg henne åka varv efter varv. Det var stort på något vis. Hon blev så stor plötsligt. Min Lillfis.

/iPhonemelie

fredag 24 maj 2013

En alldeles perfekt födelsedag!

En finfrukost precis så man önskar sig den varje morgon! Eller ja... kanske inte varje morgon. Det vore kanske mest tragiskt...



Tårta med päronen och döttrarna följt av presenten... en pappåse jag skulle få fylla till bredden på ett loppis i stan. Lite tveksam, då jag egentligen aldrig hittar något på just detta loppis men inte ville göra mamma besviken, gick jag dit och ställde mig utanför enligt instruktioner jag fått. Då ringde min mor och skrattade halvt ihjäl sig för presenten var i själva verket bredvid... en timmas taktik massage!

Jag älskar taktil massage och jag älskar Ann som gör den! Hon är alldeles underbar och jag blir sådär lugn ända in i själen bara av att se henne. Jag kan verkligen rekommendera detta som present till någon eller som en grej att unna sig själv för välbefinnande. Ring eller gå in på salong Klipp dig och fråga efter taktil massage hos Ann. Du kommer inte att ångra dig!

Väl hemma väntade våffelkalas följt av jordgubbar och choklad i soffan då tjejerna somnat!



Det var en så mysig födelsedag och jag kände mig så uppskattad, glad, avslappnad och lycklig! Nu står jag mig ett år till.

/iPhonemelie

torsdag 23 maj 2013

Det här med Reddville...

Det jag tidigare bloggat om och flaggat så för som förut hette "tampons for free" heter nog numera Reddville vad jag kan förstå. Hur som helst är det fortfarande fantastiskt och jag fick idag hämta ut ännu ett paket!










Underbart roligt!! Och precis lagom till jag fått slut på barnens schampo och bubbelbad också så då slapp jag köpa nytt!

Man måste älska den här grejen!

/iPhonemelie

5 saker som är bra...

... med att fylla år...

1. Jag går välja maten helt själv och ingen kan misstycka eftersom jag då bara hävdar min rätt som födelsedagsbarn. Det är ett totalt ogenomträngligt argument!

2. Telefonen piper hela tiden med folk som vill gratta! Jag känner mig som världens viktigaste och mest älskade person.

3. Man får paket! Utan att egentligen göra ett smack för att förtjäna det! Fantastiskt!

4. Man får kvalitetsumgås med de sina, om det så är över en fika på torsdagen eller tjejmiddag på lördagen så är det en mycket bra ursäkt för att se till att träffas!

5. Det viktigaste av allt; tårtan!! Alla dagar som innefattar tårta är toppendagar enligt mig!


/iPhonemelie

Önsketänkande!

Skulle precis skriva ett grattisinlägg till mig själv. Började såhär:

För 23 år sen föddes det en bebis så söt att hela världen kippade efter andan...

Eeh, vänta lite nu... 23? Haha det är tydligen min mentala ålder och det jag tror att jag fyller! Fick sedan revidera texten lite...

För 31 år sen föddes det en bebis så söt att hela världen kippade efter andan...

Eeh, vänta lite nu... Söt är väl kanske lite av en överdrift i fallet med just den här bebisen... Tjock kanske är mer passande beskrivning... Fick revidera texten igen...

För 31 år sen föddes det en bebis så tjock att hela världen kippade efter andan och mamman hennes trodde hon hade vattenskalle.

Ja, det blev ju... inte så positivt kanske. Vi kör såhär istället...

För 31 år sen föddes jag! Grattis till mig på födelsedagen!





/iPhonemelie

tisdag 21 maj 2013

Jag skyller den här på Lotta!

Den hysteriska timman med två trötta, skrikande barn som ska få i sig kvällsmat och sen göras klara för sängen gjord. Två sovande barn innan klockan sju och en middag tillsammans med sambo på tu man hand gjord.

Nöjd plockade jag med mig två geisha dark-rutor och gick för att slänga mig på soffan en stund och njuta de två jag tänkt unna mig. Då vaknade en mycket ledsen Lotta och grät högt. Panik! Vad skulle jag göra där jag stod i hallen med två geisharutor i handen?Jag pulade in den ena rutan i munnen och tuggade för glatta livet medan jag gick in till min bebis.

Medan jag la henne tillrätta insåg jag att hon var för ledsen och för vaken för att bara stoppas om, så att jag skulle bli tvungen att ta upp henne och vagga henne till sömns. Panik! Vad skulle jag göra där jag stod vid sängen med munnen full av geisha och handen lika så? Skulle jag lägga mer geishan på nattduksbordet? Nej, då skulle jag inte nå den sen när jag väl lagt mig tillrätta och så skulle den ligga där på bordet och håna mig med sitt avstånd! Skulle jag lägga den i fickan? Nej det kunde jag ju inte, det var ju inget papper på den så den skulle ju kladda ner överallt och det ville jag verkligen inte... igen.

Så jag gjorde det enda rätta, jag pulade in även den i munnen och tuggade frenetiskt. Med munnen totalt fylld av geisha insåg jag att mitt i mitt funderande hade hon faktiskt tagit nappen, lagt sig till ro och nu slöt ögonen lugnt och stilla. Hon somnade sen om och jag kunde smyga ut ur rummet igen. På väg till soffan gjorde jag en nödvändig avstickare till kylskåpet och plockade med mig två nya rutor geisha till soffan. De första hann jag ju inte ens känns lukten av innan de svaldes och ni känner väl till 3-sekundersregeln? Om inte ska jag nu förändra världen för er för alltid... alla kalorier som intas på under 3 sekunder räknas inte för de går lika fort ur kroppen som i! Det är helt sant! (Alltså jag har kanske ganska få vetenskapliga bevis på just detta men det är en sån här grej som är allmänt känd. Jag har alltså inte hittat på det själv precis nu. Icke. Alls. Ah men skärp dig med ditt "det har jag minsann aldrig hört"-snack! Borde säga mer om dig än mig och hur mycket du är om dig och kring dig om du inte kände till regeln! Ha!)

Hur som helst är det Lottas fel. Man får liksom bestämma sig, antingen är man otröstlig i sängen eller inte. Det är geisha som står på spel, det är inget skämt!

Fasiken nu när jag skrev allt det här blev jag sugen på geisha så nu måste jag nog gå och hämta mig en ruta till.

- Posted using BlogPress from my iPad

Tre ute, två till på g!

På en månad har Lotta fått fem tänder! Jag förstår att hon varit ledsen på nätterna. Det hade jag med vart om 5 små rackare trängde sig ut ur tandköttet bara sådär. Ett under att hon håller sig så glad på dagarna! För det gör hon verkligen, hon är ett stort leende hela hon! Hela tiden!
Fantastiska unge!


/iPhonemelie

söndag 19 maj 2013

Tre generationer av gungande kärlek...

En blivande mamma köper för dyra pengar en gunga. Inte en sån du nu tänker på med en platta och två snören, utan en korgstol man hänger i en krok i taket för att sedan kunna sitta och gunga i. Hon köper den med tanke om att kunna sitta i den och gunga sin bebis till sömns, något hon också gör.

Bebisen blir bebisar. Bebisar blir barn, tonåringar och unga vuxna tillsammans med gungan. De gungar med skratt i magen som små, med pirr i kroppen som tonåringar och för lugn i själen som unga vuxna. Gungan har välkomnat alla de åldrar, alla humör och alla sinnesstämningar. Aldrig ifrågasatt, bara gungat.

I gungan har den första lilla bebisen efter vägen skrattat, gråtit, ätit, njutit, bråkat, samsats, skrivit, pratat, pluggat, slappat, vuxit och framför allt gungat. Den har följt med tiden och följt med bebisen genom hela uppväxten. Alltid varit med. Alltid varit en älskad plats.

Den första bebisen är vuxen nu, med egna små bebisar att gunga. Året är annorlunda, familjen är annorlunda, bebisarna annorlunda. Men gungan... gungan är den samma.




Nu är det nya bebisars tur att gunga sig genom livet. Att glädjas och sörja och allt däremellan med lite svaj. Att vaggas till trygghet i hemmet.

Det är vad gungan tillfört den första lilla bebisen. Mig. Nu får jag ge det samma till de mina. Jag hoppas de ska älska den lika mycket som jag och min bror har gjort.
(Vi pratar om delad vårdnad av den i framtiden för ingen vill se ett liv utan, så mycket har den betytt. Så mycket hoppas jag den ska komma att betyda.)



Välkommen hem till mig denna sommar käre gamle vän!






/iPhonemelie

lördag 18 maj 2013

Utanför mitt fönster...

... pågår festen...




Här inne söver jag om en ledsen tjej som grät för att hon inte fick åka med...




/iPhonemelie

5 saker jag önskar...

... att jag fortfarande inte visste vad det var...

1. Kirskål! Herre du vad det upptar både mina tankar och samtal nu för tiden den där jäkla kålen! Överallt är den! Överallt!

2. Framfall. Kommentar överflödig.

3. Gråsugga. Tyckte livet var lite ljusare innan det ordet introducerades i min vokabulär...
Faktiskt.

4. Träning. För att... ja... jag är bekväm. Nej inte laaat, bekvääääm sa jag. Det är stor skillnad. Är man bekväm är man smart! Jag är bekväm. Och smart.

5. Antracitgrå. Det är väl i sig inte något som påverkar mitt liv i så stor utsträckning kan jag väl inte påstå, nej. Men jag tycker det är ett stöddigt ord på något vis.

/iPhonemelie

fredag 17 maj 2013

Det är inte lätt att passa in...

Penni leker med sina dockor. Den stora dockan ligger i docksängen i godan ro och sover då Penni kommer instormandes med Bojje och Sara, de två mindre favoritdockorna.

"Men neeeej! Sytta på dig soja dockan! Du sa inte jigga häj! Baja saja å Bojje sa jigga häj! Sytta på dig säje ja! Boooort!"


Sen kastades den stora helt huvudstupa ur sängen. Det är inte lätt att inte vara favvisen för stunden...

/iPhonemelie

torsdag 16 maj 2013

Inget att orda om egentligen...

Jag är för trött för att blogga. Det och sen det faktum att jag helt enkelt inte känner det intressant för varken mig eller er att berätta att jag idag köpt ett nytt däck till skottkärran så nu har vi en fungerande i alla fall. Jag ser heller ingen mening med att dela med mig av att jag rensat kirskål, lagat mat och varit till banken. Eller att jag och flickorna har bråkat och skrattat och pussats.

Får väl istället berätta att vi fikat på Pennis förskola idag eftersom det var förskolans dag! Det var väldigt mysigt det och vi smaskade på en kaka som Penni och hennes fröken hade bakat. Hann bara med ett kort dock och det var på Lotta som värmer upp inför starten i september...




Penni har för övrigt lärt sig något nytt och mycket användbart. När något är bra drar hon ihop händerna som på bilden nedan och säger "jssssssss"! Idag frågade hon mig: "sälla mamma, kan du inte sölla mä till mitt rom å jeka?" När jag sen gick med bakom henne såg jag hur hon för sig själv gjorde armgesten och väste tyst ett långt "jsssssss"!

Clever kid!




/iPhonemelie

onsdag 15 maj 2013

Skämskudde stor nog finns inte!

Vissa saker gör ont i mig att titta på. Alltså fysiskt ont någonstans i kroppen för att det helt enkelt är för skämmigt! Detta barnprogram är ett sådant...



På riktigt. Ont.

/iPhonemelie

En dag att bli kär på!

Här kommer ett tips från coatchen om ett säkert sätt att börja sin dag med en härlig känsla i kroppen:

Ta fram Spotify eller youtube och sök efter låten "En dag att bli kär på" med Bo Kaspers Orkester. Dra upp volymen massor (musik ska spelas HÖGT!), blunda, njut. Ta tag i någon/något du älskar och dansa loss!

Ett säkert kort till en bra början!



/iPhonemelie

tisdag 14 maj 2013

Honey you stink at lying!






På frågan vem som hällt ut alla korten på golvet och stökat till sådär värst svarade min dotter:

"Somebody opened the door and this raccoon came in and went straight to the deck of cards. I said "hey, don't mess them up" and he said... eh... He said... mummelhummelhmmba (här mumlade hon något oförståeligt medan hon kröp iväg från röran)."

/iPhonemelie

Lite fel va?

Blev nog lite fel här när jag kategoriserade dessa 3 inlägg här under (förutom rabarberpajen då)... Kan inte "ofela" (om det inte är ett ord så behövs det så då myntar jag det nu!) dem heller...

De får vara kvar. Såg nu att även Penni sov dåligt i maj då hon var liten. Tänder. Så det är väl så.

Nu ropar hon min lilla. Tack och hej.

/iPhonemelie

Nej tack, det är bra?

Minns ni "en enkel paj" inlägget nyss med recept? Detta är resultatet... i rabarbervariant...



Känner ni igen den här känslan när man ätit två bitar rabarberpaj med vaniljsås och känner sig nöjd, mätt och belåten? Då man faktiskt avstår från mer för att man helt enkelt inte är mera sugen ni vet. Känner ni igen?

Det gör inte jag.

/iPhonemelie

Kalas!

Idag var det kalas för Meja-Lisa som blir ett år på måndag. Istället för att berätta visar jag er lite bilder på hur det var...

 Fina Sofia och om möjligt ännu finare Nelli.

 Full fart runt leklådan...

 Penni var begeistrad av Lotta!

 Penni passade på att ringa lite samtal när hon fick en minut över.

 Maten... åh den maten...

 Penni och Emil i bakgrunden.

Födelsedagsbarnet och Penni hann med en liten pratstund på golvet. De snackade om killar, smink och sånt viktigt. Mycket avhandlades på kort tid.
Penni försökte hänga med i Mejjis och Olles kryptempo men det gick lite... sådär.

Studio Västeråsvägen! 
Bara ett kort Penni. Kom igen, le för mamma. 
Hohohoho, hahahaha, Penni, Penni, titta hit och skratta lite då... Heeeeej Penni...

 Penni fick nog och kröp helt sonika iväg från sin kameragalna mor.

Grattis Mejjis!

/e

Ordning och reda...

Penni städar upp lite i sitt rum. Ni kanske tycker att det mer ser ut som att hon stökar till, men hon hälsar att hon vet precis vad hon gör. Allt ligger precis där hon vill ha det! Bra så.

Välkommen efterlängtade dag!

Så har det då alltså äntligen hänt. Efter vad som känts som en evighet har nätterna bestått till största delen av att en gång varje timme försöka få lillan att somna om och sen eventuellt hinna pressa in en timma eller två sömn sammanlagt däremellan, har det äntligen hänt! Jag somnade 22.30 och fika sova ostört (jag hörde inte ens åskan, så hårt sov jag!) fram till 04.30! Då stoppade jag i en napp och hon somnade om direkt. Sen sov vi till 06.15. Jag tänkte gå upp men hon somnade om igen och vi vaknade utvilade 07.20. Jag vill nu att ni springer iväg och hämtar papper och penna så att ni kan skriva upp alla de här klockslagen så ni inte glömmer bort dem!

Eller som man sa när man var liten: Aj, aj, aj, aj jag fick intressepilar i ögonen!

I alla fall så vaknade jag imorse och kände mig som en människa, inte en levande zombie. Om jag ska beskriva känslan kanske jag gör det bäst genom att visa er den här. Jag känner mig som hon gör där idag!


Jag råkade få för mycket mjölk i mitt kaffe även idag, men istället för att förbanna hela mjölk-, och kaffeindustrin hällde jag bara i mer kaffe med ett leende. Så det där med tålamodet kanske hänger ihop med sömn då alltså.

Dessutom ska vi på kalas idag till söta Mejjis! Vilken dag va?
Oj, oj, oj!

/e

måndag 13 maj 2013

Allting ordnar sig...

... med lite kaffe innanför rocken!



Nu är dagen igång och jag är lite mindre trött och bitter över natten. Den bleknar bort i takt med att kaffet gifter sig med blodet. Det här blir nog en bra dag trots allt...



/iPhonemelie

Ska det vara såhär?!

Jag somnade 21.30. Väcktes 3 gånger av ledsen Lotta fram till klockan 22.30. Då fick jag ta upp henne och sen följde ett tre timmar långt maraton av att hon inte somnade, sen vaknade var 10:onde minut så jag aldrig hann somna mellan varven. Någonstans mitt i grät jag ur mig inälvorna i ren frustration. Klockan halv ett fick hon en supp ifall det är tänderna som krånglar med henne.

Mellan 01.30 och 03.30 sov vi. Sen har hon vaknat ledsen en till två gånger i timman fram till 06.30 då vi gav upp.

"En del bebisar sover inte bara." "En bebis sover precis så mycket som den behöver!" ???
På riktigt? De kommentarerna är mig lika hjälpsamma som skit. Vi har haft det såhär sen nyår och jag tvivlar på att det är hälsosamt varken för mig eller bebis.

Om jag låter bitter? Det beror nog på att jag är det. Bitter och TRÖTT!

Nu ringer jag Bvc igen idag. Har svårt att tro att detta är normalt, ens för ett barn som sover dåligt. Hon är nästan nio månader och vaknar MINST en gång i timman och ofta mer än så. Är det normalt verkligen? Såhär länge? Ska det vara såhär?

Om jag kanske skulle ta och hälla i mig ett par liter kaffe nu då. Idag också.

(Ja jag tycker synd om mig själv extra mycket idag. Känns som att jag får det. Det går över snart igen, det gör det alltid.)

/iPhonemelie

lördag 11 maj 2013

5 bilder...

... från min dag...

1. Penni fick en ny leksak!


2. Jensa went Byggare Bob. Eller Rivare Rick kanske snarare...


3. Vi åt varma mackor till kvällsmat. Banan, curry och ananas-varianten var min favorit...


4. Vi kollar på Hobbit... det blev lite spännande... därav bloggandet...


5. Jag gifte mig med morgonrocken... och tar nog aldrig av den igen...



Hepp.

/iPhonemelie