lördag 31 augusti 2013

Det här med Google...

Jag har som tidigare nämnts en släng av hypokondri. Eller ja, jag blir lätt orolig och tror att jag har alla möjliga olika konstiga sjukdomar och blir lätt lite nervig av minsta lilla symptom jag känner av. Eh, ja... hypokondri då kanske alltså. Hur som helst...

Har i två dagar haft ont bakom höger öga och i perioder under dagen även ut i huvudet. Alltså besvärande ont bakom ögat speciellt och värre när jag tittar åt olika håll. Eftersom jag aldrig har huvudvärk gjorde jag det värsta man kan göra om man som jag lider av en släng av ni vet... jag googlade "ont bakom ögat"!

Så nu är jag lite rädd att jag antingen har skallbastumörer, MS, Hortons sjukdom (ingen aning om vad det är men ni hör ju!) eller en köttätande parasit som förmodligen kommer att ha ihjäl mig innan någon hinner upptäcka den. Och har jag inget av detta kan det ju alltid vara...



Mm precis. Ni ser. Jag kan ha allt det där, något av det eller inget alls. Försök att säga de där namnen snabbt fyra gånger utan att snubbla på tungan!

Tack Google. För hjälpen alltså. Fint.

Nu ska jag och min parasit lägga oss tidigt och sova på saken.



/iPhonemelie

onsdag 28 augusti 2013

Räkkryssning!

Jag har tänkt byta fack. Ett tag. Egentligen ganska länge men det har inte blivit av riktigt. Faktiskt i flera år till och med men ja... ni vet hur det är det där.

Nu tog jag äntligen tag i saken för det är så mitt nya jag jobbar. Jag tar tag i saker och skjuter upp inget så att säga. Jag är en "doer" från och med nu. Jag har slutat glömma bort saker och gör numera allt innan dead line. Det är sån jag har blivit! Skönt!

Va? Varför jag bytte fack precis just nu sa du? Eeh, nej men jag kände att det var dags bara. Dags att sluta skjuta upp och så. Bli en ny människa och allt det där jag skrev om ovanför här om du minns. Räkkryssning sa du? Nej alltså det hade inget att göra med att nya facket bjöd på räkkryssning igår heller utan det var det där med nya jaget som fick mig att ta tag i saken. Den där kryssningen var bara en lyckosam bonus. Jo men det var så! Det var inte så att jag i panik fyllde i alla papper i sista sekund och gick ur mitt gamla fack 45 sekunder innan båten skulle gå bara för att jag var så sugen på räkor och vin! För om det hade varit så hade det varit skämmigt. Ju.




(Mitt gamla jag skulle nu behöva betala räkningar jag glömt, rätta texter jag haft i väskan och skjutit upp, ringa tandläkaren efter ungefär 6 månaders ont i en tand då jag äter socker, ta in tvätten som är ute och vika den torra tvätten i IKEA-påsen som stått på golvet i en vecka snart. Men nu med mitt nya jag behöver alltså inte gå och våndas över sånt där jag glömmer och skjuter upp. Det tar jag tag i...

Imorgon.)

/iPhonemelie

Och störst av allt är kärleken...

Vid frukosten idag stod jag vid köksbänken och skar upp melon. Bägge tjejerna satt i sina stolar och Penni pratade med Lotta om allt möjligt. Plötsligt säger hon:

-Vet do en sak Lotta... att ja älskaj dej.

Jag skar färdigt melonen med tårar i ögonen för det var så fint. Tänk vad mycket kärlek de ska dela genom livet. Det är så fint. Jag är så glad att jag kunnat ge Penni det finaste hon någonsin skulle kunna fått... ett syskon.

Man vet att det är kärlek när hon till och med får smaka glass...

/iphonemelie

måndag 26 augusti 2013

75 + 3 + 1= KALAS!!!

Akta er, här kommer det att regna bilder minsann!! Tre jubilarer på samma dag var lika med storkalajs!

Tjejerna fick massa paket! Hela dagen! Massa, massa paket!


Lotta fick sin första egna tårtbit... nja var väl utlåtandet. Hon låter hälsa att hon gärna fortsätter med glass istället.


Widman-Hammarströms...





Wretling-Hultgrens...


Penni hade önskat sig en Madickenstol och en cykel och ni må tro lyckan när hon öppnade den här presenten från farmor, Kjell och Gerd!


Pippi på Pippi!





Grattis till min fina mormor och mina fina tjejer på födelsedagen! Stort tack till alla som var med och gjorde dagen så mysig och rolig! Ett kalajs att minnas!

/iPhonemelie

lördag 24 augusti 2013

Barnkalas!

Idag har det varit fullt rulle med massa kalasglada barn här hemma! Eftersom bägge mina tjejer fyller år imorgon går hela helgen i kalasandes tecken så idag avslutar vi en heldag med kalas och fortsätter imorgon med två till kalas innan vi anser oss färdigkalasade! Rätt smidigt ändå kan jag tycka att nästan alla fyller samtidigt i det här familjen!


















Det var en trött tjej som somnade här bredvid mig nyss. Trött men lycklig över en så rolig dag! När jag frågade vad som var allra roligast med kalaset svarade hon efter en liten stunds betänketid... "kalaset!" Så... allt antar jag då.

Tack alla inblandade för uppvaktningen och så fina gåvor! Bägge tjejerna har haft en toppendag!

/iPhonemelie

onsdag 21 augusti 2013

Lotta modellar lite...




(Eller så vägrar hon följa med mig in för att hon vill cykla mer och tills slut slänger sig på backen och gallskriker för att jag menar att vi cyklat klart... )

Jo hon gillar att cykla. En hel del.

/iPhonemelie

tisdag 20 augusti 2013

Mina hjärtan.

Idag var hon här, hon som jag fullkomligt älskar! Här för att fira mina tjejer i förskott med paket, pussar och kärlek! Det är så underbart att se och när jag tittar på dem svämmar det nästan över. Hon är så fin mot mina tjejer.


Tack älskade moster Adela!

/iPhonemelie

söndag 18 augusti 2013

Kvällspyssel...

Jag är en sån som i perioder gärna har något litet pysselprojekt på gång. Jag gillar att skapa med händerna och gör hellre det en kväll än att titta på tv. Vad jag sysselsätter mig med är olika från period till period och jag kan ju lugnt konstatera att vissa projekt varit roligare än andra. Det senaste hör därtill!

Min dotter ville ha en Madickenstol i 3-årspresent. Länge var det det enda hon önskade sig faktiskt och jag såg en chans att få prova på något nytt. Två stolar, lite svordomar och en del timmar senare var kvällspysslet klart...










Det blev till sist en Madickenstol till Penni och en Pippi-stol i doppresent till ett dop min mor och far skulle på för gulliga Allie.

Det här var ett väldigt, väldigt roligt kvällspyssel vill jag lova! Så roligt att jag nu sitter och längtar efter nästa stol att göra. Är lite sugen på Emil i Lönnerberga kanske... Vi får se. Roligt var det i alla fall, återkommer med besked om 3-årspresenten uppskattas här hemma nästa vecka.

/iPhonemelie

torsdag 15 augusti 2013

Working class hero!

Japp japp, nu är jag igång igen och har klarat av mina två första jobbdagar på över ett år. Det känns alldeles förträffligt bra måste jag säga och jag åkte till jobbet igår med pirr i magen-känsla över hur roligt det skulle bli! Så nog känner jag att jag valt jobb för mig.

Imorse pirrade det lite mindre efter en natt med skrik och vaknande flera gånger i timman följt av totalt vaken från kvart över fyra. När jag sen vid tiosnåret satt och försökte koncentrera mig på ett möte pirrade det endast i musklerna vid ögonlocken som så desperat försökte hålla sig uppe. Dock kan man bota mycket med lite kaffe och blåbärspaj, för sen flöt dagen på bra.

Jag bestämde mig i våras för att endast jobba halvtid under detta läsår så att jag ska kunna få mer tid med mina tjejer medan de är såhär små. Det beslutet känns väldigt bra och jag tror kanske att det kan göra att jag räcker till och kan göra ett bra jobb överallt. Även med pluggandet som också drar igång nu då jag under hösten ska läsa upp sista bilden för högstadiekompetens. Spännande!

Det blir ett kul läsår det här tror jag. Känner det på mig.


/iPhonemelie

tisdag 13 augusti 2013

Det ska va' gött å leva, annars kan de kvetta!

Tänkte jag skulle försöka sluta äta godis och choklad varje dag... Tänkte att det kunde ju vara bra... Så på hela dagen åt jag inget. Och precis hela dagen var jag sugen. Heeela tiden.

För fem minuter sen hörde jag mig själv säga detta:

"Jens, det är fan inte lika roligt att leva utan geisha! På riktigt!"

Så nu ligger det två i min mage och ja... äh jag mår inte ens dåligt, så gott var det! Så nu tänker jag att jag kanske inte ska sluta alls utan snarare kanske bara... fortsätta precis som förut.

Mm, så får det nog bli.

/iPhonemelie

5 meningar från en 3-åring...

... alla i samma andetag utan någon paus mellan...

1-5:

Ajin sittej kaj i bilen. Man kan inte äta bajs mamma. Man kan inte äta en stoj bajskojv! Pappa ätej kjabba såhäj (gör en min som sin far på ett kort). Alla tjejer haj sopejtjoser (supertrosor)!

Sen fortsatte hon bygga med sitt lego.

/iPhonemelie

måndag 12 augusti 2013

Note to self...

Om ditt barn har 40 graders feber, ska sova i bilen men vaknar ledsen och orolig med jämna mellanrum, redan har ätit välling och du ger mer för att få henne att somna om fast du någonstans tänker "undra om det är så bra att pynta i henne såhär mycket välling egentligen?"... GE HENNE DÅ INGE MERA VÄLLING!
Det är liksom inte riktigt lika kul med 350 ml välling på vägen upp.
Sms skickat från bilen igår kväll... när jag så att säga lärde mig den hårda vägen...



/iPhonemelie

söndag 11 augusti 2013

Nej men se på tusan!

Vi vann!!


Jag köpte ett enda nummer, kusin Ellen fick välja och Penni fick trycka på stopp. Och tamejtusan blev det vårt nummer! 60 stycken Toblerone fick plats i denna monsterkartong och (hör och häpna!) alla 5 barnen fick dela upp dem mellan sig. Lyckan var total här hemma!


/iPhonemelie

lördag 10 augusti 2013

fredag 9 augusti 2013

Jag fick precis en liten uppenbarelse...

Ok, såhär, anledningen till att det är så svårt att lägga mina barn för att sova är denna...

De vill aldrig sova. Aldrig. De känner aldrig någonsin att det vore skönt att få lägga sig att sova en stund utan hela proceduren går ut på att jag ska överlista alternativt vinna i envishet och trötta ut dem så att de till slut somnar. Penni mindre än Lotta nu för tiden men inte vill hon någonsin sova hon heller även om hon nu gillar myset vid läggningen.

Har hört sagor om barn som bara lägger huvudet på kudden, ler och sen somnar. Jo på riktigt! Det är till och med en vän till mig även om det låter som en sån här osann vandringssägen. Det barnet måste tycka att det är skönt att få sova. Vad härligt för honom att han redan upptäckt det! Sparar honom massor kan jag tycka.

Ja alltså ikväll gick det oförskämt bra med läggningen av bägge men även en sån kväll kvarstår samma problematik, de vill aldrig, jag menar verkligen ALDRIG sova. Vissa kvällar orkar de bara inte kämpa emot lika mycket.

Dessa kvällar gillas!


/iPhonemelie

Finns inget som heter solkruka i alla fall!

Man kan väl konstatera att vi gjorde rätt val som åkte till Västkusten en sista sväng för denna sommar. Hemma regnar det men här är vi på stranden och njuter för fulla muggar av sol och bad. Vad sa du? Ifrågasatte du om jag verkligen badat? Njaee, kanske inte jag precis men andra badar ju. Ja kanske inte någon i vårt sällskap direkt men runt omkring oss badade massor med folk. Ja och Penni doppade tårna, det borde gillas någonstans väl?







/iPhonemelie

torsdag 8 augusti 2013

Nej men vi tar väl en vända till va!

På väg.
Igen.
Mot smultronstället...


/iPhonemelie

Ibland bara samarbetar gudarna...

... med mig och saker går min väg! I Köping önskade jag mig att Lotta skulle somna i Örebro och vakna i Trollhättan. Och se på tusan, det funkade! Mer än så till och med då hon vaknade först i Uddevalla!


Å nu är vi snart framme! Vad gör det då att det regnar? Inte ett endaste dugg! (Fattar ni? Dugg! Som i regn! Hahahaha jag är ett humorgeni!!)


/iPhonemelie

5 saker jag sysselsatte mig med inatt...

... aaaaaah där fick jag er allt!! Nu trodde ni jag hade varit vaken heeeela natten va? Att jag skulle skriva om hur irriterad och trött jag är va? Om hur mycket jag vill sova va? Haha, fel, fel, fel, fel, fel!

Jag sov från 22.30 till 06.45 med endast ett nappinstopp på hela natten! ETT!!! Jag är pigg, utvilad och full av energi! Där fick ni så ni teg va?

Haha att ni gick på den gamla! Oj, oj, oj.

/iPhonemelie

onsdag 7 augusti 2013

1-årsvaccination...

Tur att jag inte skrev 1 års vaccination. Ja eftersom det var väldigt träligt för henne den här gången tycker jag det räcker med de 15 sekunder av vaccination det tog nu. (Särskrivningen. men det förstod ni va? Grammatik ÄR viktigt! Grammatik ÄR roligt! Ju!)

Lotta fick 1-årssprutan igår och det var inge vidare alls må jag säga. Hon blev otroligt ledsen under sticket och hade sen jätteont under hela kvällen. Kunde inte sova, hade nog lite feber och grät så fort hon rörde sig. Till slut somnade hon på mig med sin hand krampaktigt i min. Nog för att det var mysigt men det gjorde så ont i mammahjärtat mitt att hon led. Lilla tufflan.


Imorse vaknade hon dock som sig själv och vi pustade ut. Goa, glada Lotta är allt den bästa versionen tycker jag nog. Skönt att det är ganska långt till nästa spruta nu...


/iPhonemelie

tisdag 6 augusti 2013

Var fasen är minnet nu igen då?!

Jag älskar mig själv mer vissa dagar... och mindre andra dagar...

Idag är en... sån där annan dag...

Hatar när de ringer från olika ställen och påminner om saker jag missat... Typ festkvällar, barnmorsketräffar, doktorstider, Bvc-tider, viktiga möten, utvecklingssamtalstider och alla andra möjliga tider man bestämmer som jag kan glömma bort. Känner mig som en virrig tonåring!

Så jag ber om ursäkt. Till alla er jag glömt och alla er jag kommer att glömma! Jag skäms åtminstone men inte hjälper det speciellt mycket. Pust.

Jaja. Ingen katastrof. Bara hemskt förargligt. Igen. Den här gången också.


/iPhonemelie

måndag 5 augusti 2013

Mer sol överallt!

Snart kommer jag kunna kvala in i det här kräkhärliga "allt är så underbart hela tiden" träsket men det här vädret kan ju inte annat än skapa precis den känslan! Jag älskart! Vill suga ur varenda droppe sol och bad jag kan, medan jag kan det! Så det är det vi gjort idag...


Två mammor, fem barn och allt var bara lugnt och trevligt. Glada nöjda barn som var sams och lekte så bra. Jag var i någon sorts lyckochock och undrade vad som hänt. Inte en sekund var det jobbigt att vara iväg och bada ensam med två barn.

Sen kom vi hem... och mina barn fortsatte att vara sams... i tre hela minuter. Sen skrek Penni rätt ut i ilska på sin syster, tog allt som hon hade och kastade det genom rummet och skrek att jag skulle "sjuuuuta no mamma!!" Vad jag skulle sluta med är lite oklart. Hon gav sig inte heller och lillasyster gjorde inte saken bättre då hon skrekgrät och bara ville sitta i famnen vilket gjorde storasyster bara mer ledsen och arg. Fick snabbföda dem bägge och efter det gick det lite bättre igen. Inte lätt att vara tre ibland.

Men trots trots och bråk lägger jag mig med lycka i kroppen och badbesöket i huvudet. Det har varit en bra "första dag som själv efter sex veckor tillsammans-dag"!

/iPhonemelie
Nu är den slut vår sommarsemester tillsammans! Sex härliga veckor har vi fått vara med varandra hela dagarna och bara gjort roliga saker. Det har varit alldeles underbart måste jag säga så det var lite med sorg i hjärtat vi vinkade hej då till pappan idag när han begav sig till jobbet.

Men, men. Nu börjar vardagen igen och det är ju inte så tokigt när man väl kommit in i det. Om en vecka börjar jag jobba 50% och ska så göra hela detta läsår vilket gör att vardagen blir lite lättare att tänka sig också. Känns som att jag kanske kommer hinna få det bästa av allt på det här viset.

När jag ser tillbaka tror jag att jag kommer att tänka på denna sommar som en av de bästa. På alla sätt...





/iPhonemelie

söndag 4 augusti 2013

Tjuuuueri!

Det finns få saker i världen som gör mig så tjurig som när jag misslyckas med baknking! Och det ska jag säga, är faktiskt inte helt sällan! Något jag älskar att göra verkligen så blir det så ofta helt annat än jag tänkt mig. Och då blir jag tjurig. Som nu. Tjurig.

Blåbär är överskattat. Och faktiskt ganska smaklöst. Alltså är det inte ens mitt fel. Skitblåbär. Skitmuffins.

Nu har jag bara 9 liter och 6 deciliter blåbär kvar att göra slut på. Skönt så.


/iPhonemelie

lördag 3 augusti 2013

30 grader i feb... Augusti!

Imorse vaknade vi till detta väder och märk väl att detta är temperaturen redan vid halv tio snåret!



På tio minuter var vi uppe från frukostbordet och på väg ner till Krillan för det enda vettiga man kan göra en sån här dag, bad, bad och åter bad! Fyra härliga timmar stod han ut, sambon min som hatar värme, innan vi packade oss hem igen. Men det var nog bra för alla var trötta och färdiga med solen för en stund.

Fyra timmar med bad, sol, roligt sällskap och detta är den enda bild jag har tagit! Men för all del, håll till godo. Ni ser ju hur härligt vi har det. Väl?


/iPhonemelie