lördag 29 november 2014

Frukost i världsklass!

Igår hade vi lite adventsmys i förtid med skinkmackor, gröt och pepparkakor. Jag gjorde också något jag minns att mamma gjorde för ett par år sedan och som jag tyckte så mycket om....

... saffranspannkaka!


Nu sitter jag här med magen full av denna ljuvliga lilla rätt och känner mig mycket nöjd med dagens frukost. Jag känner på mig att det blir fler saffranspannkakor innan julen är slut.

/iPhonemelie

fredag 28 november 2014

Den där kärleken...

Jens ropade nyss på mig att komma och titta på vad han fick se när han skulle hjälpa till att klä på våra döttrar...


I sängen ligger de och myser och tittar på morgon-tv samtidigt som Lotta ligger och kliar Penni på ryggen! Underbart.

Det var en härlig start på den här dagen minsann.

/iPhonemelie

söndag 16 november 2014

Det är viktigt att man verkligen lever!

Mamman till stora dottern i affären:

- vi köper lite leverpastej tycker jag. Blir du glad då?

Stora dottern skiner upp och svarar:

- ja! Då blir jag jätteglad för då lever jag verkligen!

Ibland behövs det inte mycket för att man ska känna livet i sig!


- iPhonemelie

lördag 15 november 2014

Kurs i Götet!

Denna vecka har vi fått lyxa till det ordentligt jag och Annika med tvådagarskurs i Göteborg! Två nätter på hotell och sammanlagt 8 föreläsningar hann vi med innan vi hoppade på tåget hemåt igen fulla av intryck, tips, idéer och ny kunskap.

Ljuvliga dygn tillsammans med bästis och som dessutom bjöd på en lunch date med syster min. Jag känner mig full av energi efter dessa dagar måste jag säga.












- iPhonemelie

tisdag 11 november 2014

Hjärterum fanns det gott om...

Härom kvällen bytte jag ut Jens mot älskade Josefin och Frank. De fick sova i Pennis säng och i min säng fick jag sällskap av de två lintottarna jag älskar att lukta i håret på. Tanken var att Lotta skulle läggas in i sin säng när hon somnat men i samma sekund jag kom in och såg dem ändrade jag mig. Istället trängde jag mig in mellan dem och spenderade resten av natten med att vakna lycklig 500 gånger. Varje gång jag vaknade av en hand eller fot i ansiktet fick jag somna om till dessa små andetag. Det kändes så väldigt mysigt.








/iPhonemelie

fredag 7 november 2014

5 saker jag absolut avskyr...

... att göra på morgonen...

Jag är inte en morgontrött person och har inga problem att vakna och gå upp. Dock finns vissa delar med mornar som inte riktigt toppar favvolistan...

1. Duscha! Det är bland det värsta jag vet! Jag duschar mycket hellre på kvällen innan för att helt nyvaken, utan kläder, gå och ställa sig i en kall dusch och vänta på varmvatten med en känsla av istid, sårbarhet och terror i en rivig blandning är verkligen inte min grej. Sen när man fått ihop lite värme i kroppen igen är det dags att stänga av och ge sig rakt ut i istiden igen för att torka bort allt det varma och hinna få på sig kläder medan kroppen ännu har någon form av rörlighet. Nej tack!

2. Att välja kläder på morgonen är ingen bra idé för mig. Jag är alldeles för förvirrad och trött och blir antingen ståendes alldeles för länge eller så tar jag något jag inte är bekväm med. Jag måste hänga fram kläderna på kvällen. Annars blir det alltid tok.

3. Det här med mascaran tycker jag är träligt. Allt annat smink går bra men just det känns alltid lite suckigt. Skulle jag tycka att det blev lika bra utan skulle jag gladeligen kasta den all världens väg men eftersom jag nu inte gör det får jag vackert sucka.

4. Ligga kvar och dra mig i sängen länge. Ja men på riktigt. Precis det avskyr jag. Jag vaknar nämligen vrålhungrig och på gott humör oftast, helt redo att starta en ny dag. Jag vill upp och äta och umgås, inte ligga kvar och döglo på en tv. Nej tack.

5. Att klä på barnen en massa ytterkläder! Egentligen mest när vi ska iväg till förskolan i och för sig men det finns inget, jag menar verkligen inget i världen som får det att koka i hela kroppen av stress som just precis det. Det. Är. Rent. Vansinne! Tacka vet jag sommaren; sandaler och en hatt och sen är det klart!

- iPhonemelie

torsdag 6 november 2014

Skolkorten!

Nej man jag har visst fått mina skolkort nu då. Jag står lite sådär naturligt, avslappnat med huvudet mot ett träd. Ja men sådär man brukar stå och hänga i vanliga fall. Och le. Sådär vanligt.
Inget konstlat eller tillgjort.
Alls.

Bara jag, mitt träd och mitt naturliga leende. Som vilken dag som helst...


Så vem vill nu byta småkort med mig?

/iPhonemelie

onsdag 5 november 2014

Men mest av allt är jag lydig!

Idag testade jag för första gången medicinsk yoga, eller mjukyoga som det också kallades, som ett sätt att försöka minska stressen som uppenbarligen biter sig fast i mig då och då och få fokusera på avslappning. Det var jättebra verkligen! Precis vad jag önskade att det skulle vara och definitivt något jag kommer att fortsätta med.

Jag är dock så rolig verkligen. De övriga där har varit med en gång innan mig så de kunde redan alla moment vi gjorde. Instruktören berättade hur alla gick till och i början förklarade hon att man skulle försöka blunda hela tiden för att kunna fokusera inåt och på sin andning utan att bli störd av yttre faktorer. Eftersom jag tydligen alltid gör exakt det jag blir tillsagd blundade jag hela tiden... tills jag efter ungefär halva timman insåg att jag som inte var där gången innan kanske borde titta på henne åtminstone då hon instruerar hur man gör momenten. Kanske skulle underlätta så jag vet vad det är jag ska göra istället för att helt chansa.

Kunde inte annat än att le åt mig själv. Säger någon att jag ska blunda så blundar jag utan att tänka efter. Måste nog jobba lite på det där alltså.

- iPhonemelie

tisdag 4 november 2014

Halv utan...

I helgen sov Penni hos sin mormor och morfar. Lotta fick ensamtid av både mor och far och var så lycklig över det att hon strålade. Det är dock fint att se att varje gång hon är som gladast frågar hon var Penni är. Det är som att när något är jätteroligt vill hon dela det med henne.

Vi åkte och handlade och Lotta fick leka lite i mitten först. Där har de en bil med två rattar och hon hoppade exalterat in och började snurra på rattarna medan hon förtjust utbrast:

-ja söjej båda tå, jag söjej alliho...

Mitt i meningen avbröt hon sig och tittade på rattarna och sen på mig.

-ä Penni då? Ja stanna, vänta Penni kommej.




Jag hörde någon säga förut att första barnet strävar hela livet efter egentid med föräldrarna medan andra barnet strävar efter att alla ska vara tillsammans. Kanske ligger något i det.

Hur som helst känner jag åter i dessa lägen att jag är så glad över vad jag kunnat gett dem mina tjejer; varandra.

/iPhonemelie

måndag 3 november 2014

Lite bilder från förr...

24 år har vi hängt ihop hon och jag! Fortfarande lika nära fast det ibland går lite längre emellan eller finns massa små barn emellan...









Lika snygga än är vi också! Kanske borde leta fram den där jackan minsann...

/iPhonemelie

lördag 1 november 2014

Samtal mellan mor och dotter.

Dotter: ska du lämna oss i kolsva mamma?

Mamma: ja.

Dotter: ska pappa inte följa med?

Mamma: nej, inte idag.

Dotter: vill han inte träffa morfar eller?

Mamma: jodå det vill han nog men han får träffa honom en annan dag.

Dotter: är han rädd att morfar ska jaga honom?

Mamma: jaga? Nej det tror jag inte.

Dotter: det tror jag. Fast pappa tycker det är lite roligt också när morfar jagar honom. Och lite läskigt också.

Mamma: har morfar jagat pappa någon gång förut då?

Dotter: neeeeeej (med en ton som att det skulle vara det roligaste i världen!). Morfar kan inte jagas.

Slut på samtalet då bilen var framme vid destination.

- iPhonemelie

Kalas för BFF!

Idag var det kalas för Pennis bästa kompis Filippa. Barnen var utklädda även idag... eller ja... i de tre minuter de tog för oss att ta en bild i alla fall. Sen rök outfiterna, en efter en. Men söta var de i alla fall!


God tårta, god mat och massa lek hann vi med. Precis allt man önskar av ett kalas!

Stort grattis får vi önska födelsedagsbarnet sjörövarfilippa! Tack för att vi får vara med och fira dig!

- iPhonemelie

Halloween 2014!

I år firas halloween med 4-årskalas för Pennis BFF Filippa. Hela veckan har Penni varit laddad och spänd eftersom hon "ääääääälskar lilla Filippa!" Vi tjuvstartade dock redan igår enligt tradition och åkte hem till Jens mormor och morfar för lite grönsakssoppa och pannkaka. Precis som förra året bakade vi med oss dessa fingerkakor...


Tjejerna var väldigt spända på det här med att klä ut sig och inte helt förvånande valde Penni detta...


... Mimmi såklart! Lotta valde en säjilsessa (fjärilsprinsessa) och bägge poserade så fint när jag ville ta kort...


... i två sekunder ungefär...



Glad halloween önskar vi alla!

/iPhonemelie